トップページブログ《中学3年》 英語 スピーチコンテスト

« 平成30年度 版画書道展 開催中 | メイン | 生徒総会・来年度生徒会役員選挙 »

2019年2月13日 (水)

《中学3年》 英語 スピーチコンテスト

中学3年生のスピーチコンテストが行われました。

まず、3つのテーマ“The Person That I Respect” “The News I Became Interested in This Year” “The Best Memory of My Junior High School Days” から各自が選んで、スピーチを書きました。

そして、クラス内で発表しあい審査しあって、3人の代表を選びました。

今日は、それぞれのクラス代表が、壇上に上がりスピーチを披露しました。

審査員は、英語科の5人の先生方です。一言ずつ講評があり、受賞者の発表がありました。

第1位Mさんのスピーチです。

“The Person that I Respect”

Hello, everyone.  Today I’d like to tell you about the person that I respect.

The person that I respect is Anne Frank.  I have two reasons for it.  First, her book “A Diary of Anne Frank” is one of my favorite books.  I read it for the first time when I was eight years old.  I was shocked to know what had happened to her.  She died when she was only sixteen years old.

Second, I respect Anne’s strong will.  During World War II, there was terrible discrimination against Jewish people in Europe.  They were killed in many concentration camps around such as Europe.  In such a terrible situation, she never lost hope for a peaceful world.  This is my favorite phrase. “I want to go on living even after my death.” I think she is going on living in people’s hearts even now.

I respect Anne Frank.  I want to be a person with a strong will like her.  Thank you for listening.

英語表現の確かさや発音だけでなく、堂々とした姿勢やスピーチの内容の豊かさに感心しました。

それぞれの胸の中で、3月の海外研修、英語でのコミュニケーションへの期待が膨らんでいることでしょう。