トップページブログ《中学2年》 スピーチコンテスト

« 《ワコールと本校中学生との共同開発で新商品ができました》  | メイン | 《高校2年》 英語  ディスカッションをしました »

2020年2月19日 (水)

《中学2年》 スピーチコンテスト

2月14日、中学2年生のスピーチコンテストが行われました。

スピーチのテーマは3つ“My Future Dream / My Goal” “One of My Best Memories This Year” “The Place / Country I Want to Visit”です。その中から各自が選んで、全員がスピーチを作成しました。

クラス内で発表しあい審査しあって、クラス代表を3人ずつ選びました。

当日は、代表の15人が壇上に上がって、スピーチを披露しました。

12_2_4

13_2_3

審査員は、英語科の4人の先生方です。一言ずつ講評して下さって、最後に受賞者の発表がありました。

第1位に選ばれたIさんのスピーチです!

My Future Dream

Hello, everyone!

What do you want to be in the future?  Today, I’d like to tell you about my future dream.

I want to be a Disney animator.  Do you like Disney movies?  I like them a lot.  I especially love Frozen, or アナと雪の女王 in Japanese.  When I was eight years old, I watched it and I was deeply moved and I even cried.  A few days later, I watched a TV program about how the movie Frozen was made.  There were many animators working for this movie.  The program said some of them even went to northern Europe to see what the landscape was like there.  Thanks to all these efforts, the movie Frozen was created.

I think that making movies is not easy, but I want to try.  In the future I want to make movies that amaze many people in the world.

Thank you for listening.

スピーチの内容にそれぞれの個性が感じられて、楽しい発表会でした。

英語の発音の美しさや表現の確かさはもちろんですが、しっかりと聴衆を見て堂々と話す様子にも感心しました。